Teckna samboavtal och äktenskapsförord

Många vet vad ett äktenskapsförord är för något, men om man nämner ett samboavtal är det inte lika många som känner till vad detta är för något istället. Men det kan vara precis lika viktigt som ett äktenskapsavtal då det är en underskriven blankett som avgör vad som ska tillfalla vem vid eventuellt dödsfall eller om man väljer att separera i framtiden.

http://www.scheele.se/sambo/ kan ni läsa mer om vad det innebär att teckna ett samboavtal och se till att få det gjort så snabbt som möjligt så har man det bekymret ur världen sedan. Idag lever vi nämligen i ett modernt och utvecklat samhälle och det innebär att det inte är lika många som gifter sig utan nöjer sig helt enkelt med att vara sambos och kan för det ha barn och ägodelar tillsammans. Då är det lika viktigt med ett samboavtal som med ett äktenskapsförord eftersom att bostad och andra värdefulla ägodelar kan falla till föräldrar eller liknande om en av parterna skulle avlida. Därför måste man skriva under ett samboavtal när man flyttar till en gemensam bostad.

Skriv samboavtalen via internet.

Det är idag varken dyrt eller krångligt att skriva under och arkivera ett samboavtal. Ni kan till och med göra det via internet och posten så att ni slipper söka upp en advokat som kan genomföra det personligen. Ni fyller enbart i ett formulär på nätet som ni sedan skriver under och skickar in till advokaten som gör det lagligt. Sedan får ni betala en faktura på en överkomlig summa pengar.

Efter att allt detta är gjort så har ni ett färdigt samboavtal och behöver inte tänka på bouppdelning, separation eller dödsfall och andra sorgliga saker. När det inträffar har ni alla uppdelningar på papper för att slippa den biten och ta hand om sin sorg istället.