En kundräknare hjälper din butik att bli lönsammare

Det var blivit mer och mer populärt att kunna mäta sin butiks kundflöde på ett bra sätt. Realtidsmätning via kundräknare efterfrågas därför i allt större utsträckning. Att veta hur många besökare som finns i lokalen vid varje tidpunkt är viktigt av många anledningar, bland annat av säkerhetsskäl. Det är också en utgångspunkt för att kunna planera arbetet på ett optimalt sätt.

Man kan till exempel stänga dörrarna när man ser att lokalen nått sitt max, och öppna fler kassor vid behov, osv. Kundfrekvensen kan variera kraftigt under dagen, men också under månaden, eller till och med säsongsmässigt. En kundräknare hjälper dig därför att sköta din butik på ett så bra sätt som möjligt.

Du får också ett bra statistiskt material, och översikt över din försäljning. Försäljningstoppar lagras automatiskt, vilket gör dem sökbara i historiken.

Kundräknare hjälper dig ha koll

Information från din kasshandel är av stor relevans, och hjälper dig utveckla din detaljhandel, med ökad vinst och omsättning som följd. Du får med hjälp av den här sortens teknologi översikt över flera fundamentala parametrar.

Bland annat får du full insyn i butikens tillgänglighet, dvs hur mycket personalen har att interagera med varje besökare. Du får också svart på vitt hur stor konvertering din butik har, dvs hur många besökare som faktiskt blir kunder.

Annan användbar information du får tillgång till på ett överskådligt och enkelt sätt är varukorgsstorlek. Den mäter hur stor omsättningen är för varje kund, och är en viktig faktor att ha koll på för att kunna profilera butiken effektivt. En kundräknare hjälper dig också få koll på hur stor omsättningen i butiken är per arbetstimme.